duminică, 9 octombrie 2011

Pesta galinara atipica

Atunci cand apare suspiciunea de imbolnavire de pesta aviara, simtomele pot fi stabilite imediat de medicul veterinar. Nu exista un tratament eficient. Animalele bolnave vor fi izolate si omorate.

Agentul patogen este virusul pestei aviare atipice. Transmiterea virusilor acestei boli se face prin intermediul excrementelor si prin mucozitatile rino-faringiene. Perioada de incubare este de 3-5 zile.

Printre simtome se numara starea de agitatie a pasarilor, febra mare, excrementele verzui si apoase. Pasarile bolnave beau malta apa, horca, depun oua lichide, (mai ales noaptea). In evolutia cronica a boli, gainile stau cu capul rasucit pe spate sau varate intre pene si merg inapoi. Pentru a impiedica izbucnirea unei epizooti de pesta aviara atipica, se recomada efectuarea vaccinarii preventive.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !